CE ve G İşaretlemeleri Hakkında

CE ve G İşaretlemeleri Hakkında26 Temmuz 2013 Cuma 09:31

CE” ve “G” işaretleri beyan edilmesi zorunlu olup aksi takdirde gereğini yerine getirilmemiş olunması sebebiyle mevzuat kapsamınca adli ve idari işlem uygulanacağı bildirilmiştir.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/Eec) Kapsamında Olup CE İşareti Taşıması Mecburi Olmayan Yapı Malzemelerinin Tabi Olacakları Ulusal Düzenlemeler Hakkında Tebliğe (tebliğ no:yig-15/2006-07)” istinaden söz konusu yapı malzemelerinin G işareti ile beyan edilmesi gerektiği belirtilerek, CE ve G işaretlerinin beyan edilmesinin zorunlu olduğu, aksi taktirde mevzuat kapsamınca adli ve idari işlem uygulanacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.