DEFNE YAPRAĞI BÖLGEMİZ İÇİN EKONOMİK BİR ÜRÜN OLABİLİRMİ?

DEFNE YAPRAĞI BÖLGEMİZ İÇİN EKONOMİK BİR ÜRÜN OLABİLİRMİ?08 Kasım 2018 Perşembe 08:56

Bölgemizde defne yaprağı yetiştiriciliği, defne yaprağının bölge ekonomisine katkı sağlamak amacı ile ana ürün olan fındıkla beraber ara ürün olarak yetiştirilmesi ve ticaretinin yapılması konusunda

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ziraat Odası, Ünye Orman İşletme Müdürlüğü ve Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri tarafından görüşmeler yapıldı.

Sonuç olarak defne yaprağının bölgemizde yetiştirilebileceği ve ekonomik bir ürün olabileceği görüşünde hemfikir olundu.

Defne yaprağı yetiştiriciliği konusunda istekli olan üreticiler Ünye Ziraat Odasından ayrıntılı bilgi ve Ünye Orman İşletme Müdürlüğünden bedelsiz defne fidanı alabilirler. Bu konuda yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları devam edecektir.