Dolar ve Faiz Artışı Hesapları Altüst Etti

Dolar ve Faiz Artışı Hesapları Altüst Etti23 Ekim 2018 Salı 10:13

Son bir aydır yaşanan kur artışları sanayiciler başta olmak üzere Üreticileri ve Esnafı dara düşürdü.

Amerika ile yaşanan dolar savaşı ekonomik krize neden oluyor diyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yaşanan bu Dolar ve Euro çıkışlarına karşı almış olduğu tedbirler bizleri bir nebze olsun rahatlatıyor fakat bunu fırsata çevirmek isteyenler de var maalesef. Başta sanayiciler olmak üzere, üretim yapan, bunları satan esnaf kredilerle dönüyor. Bu krediler son günlerde faiz oranları çok arttı, esnafın her daim yanında olan pos cihazlarının faiz oranları 3-5 puan artış sağladı. Bu da günü zor kurtaran esnaf için kendine değil de bankaya çalışmak demektir. Bizler ülkenin lokomotifi olan üreticisi, sanayicisi ve olmazsa olmaz esnafı olarak bu faiz artışlarından mutlu değiliz. Ekonomik krizi ve bu dalgalanmayı birlikte aşacak isek burada en büyük görev bankalara düşmektedir. Piyasadan hazır parayı alıp esnafı sıkıntıya sokmamalıdır. Birlikte daha güçlü olmak için faiz oranlarını yukarıya değil aşağıya çekmelidir. Bununda en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde OYAK Ünye Çimento AŞ gerçekleştirmiştir. Kurda dalgalanma olmadan önce çimentoya zam yapan OYAK Ünye Çimento AŞ hemen bir karar alarak ekonomiye can vermek için yapmış olduğu zammı geri çekerek inşaat sektörünün önünü açmıştır. Her kesimden böyle kararlı adımlar bekliyoruz” açıklamasında bulundu.