TİCARET SİCİL HARÇLARI ARTIK ODAYA ÖDENECEK

TİCARET SİCİL HARÇLARI ARTIK ODAYA ÖDENECEK02 Ocak 2017 Pazartesi 13:21

Yönetim Kurulu Başkanımız Durmuş ZOR, daha önceden vergi dairelerine ve bankalara yatırılan ticaret sicil harçlarının artık Oda tarafından tahsil edilmeye başlandığını belirtti.

Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi maksadıyla ticaret sicil harçlarının Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilmesi için de bazı kanunlarda değişikliğe gittiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Durmuş ZOR,  “Bu konudaki uygulamada 1 Ocak 2017’den yürürlüğe girdi. Önceden gerçek kişilerin, şirketlerin ve kooperatiflerin ticari faaliyete başlamadan önce ticaret sicil kaydı oluşturmak zorundaydı. Bilindiği gibi kayıt sırasında bazı belgelerin yanı sıra bankalara veya vergi dairelerine ticaret sicil harcı yatırıldığını gösteren makbuz isteniyordu” dedi.

Zamandan tasarruf

Sicil harçlarının 2010 yılında yapılan düzenleme ile bazı bankalara ve vergi dairelerine yatırıldığını kaydeden Başkan ZOR, “Ancak, zaman alan ve bürokratik işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. Ticaret sicil harçlarını artık odamızda tahsil edilecek. Üyelerimiz, Oda’ya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem müdürlüğün istediği belgeyi alarak zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacaklar. Üyelerimizin lehine uygulamalar içeren tebliğ dolayısıyla başta hükümetimize ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye ifade etti.